Wie ben ik?

Op 24 januari 1977 zag ik, Judith de Vrees, het levenslicht van Beek en Donk. Hier woonde ik samen met mijn ouders en twee broers en begon ook mijn muzikale carrière. Ik ben begonnen met drie jaar blokfluit spelen op de basisschool. Van daaruit mocht ik de klarinet gaan beoefenen. Na veel zweet en oefening mocht ik na 4 jaar eindelijk bij het grote orkest Oefening en Uitspanning uit Beek en Donk. Alwaar ik nu nog steeds speel. Ik sloot aan in de vierde rij en keek mijn ogen uit. Zoveel muzikanten bij elkaar, die ook nog eens gelijk konden spelen. WAUW! Dit inspireerde mij om me naast mijn klarinetspel nog verder in de muziek te ontwikkelen. Mijn broers, allebei afgestudeerd slagwerker, tikte er de hele dag op los en dat wilde ik absoluut niet. Daarom ben ik na mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gestart met de studie schoolmuziek aan het conservatorium. Elke week reisde ik af naar Tilburg om daar braaf in de schoolbanken te zitten en stage te lopen. In die tijd heb ik veel gesnuffeld in de muziekwereld. Van klarinetles geven tot het dirigeren van verschillende opleidingsorkesten.

Ervaring

Na mijn studie begon het werk op de verschillende basisscholen als vakleerkracht muziek. Een “uitzonderlijke” baan besef ik me nu!
Heden zie ik het levenslicht nog steeds in Beek en Donk, alwaar ik samen met mijn vriend geniet van onze twee zoons. Zo’n vier jaar geleden heb ik de post hbo opleiding voor docent muziek op schoot gevolgd en heb ik daarna ervaring mogen opdoen bij Kunstkwartier. Heerlijk om met de kinderen en ouders samen muziek te maken. Heel dankbaar werk!
Op dit moment werk ik veel op projectbasis op de verschillende basisscholen in de regio en geef ik in mijn geboortedorp Muziek op schoot. De kracht ligt in het kijken naar de kinderen, kinderen laten zien dat ze uniek zijn en ieder een individu is met mooie kwaliteiten. Plezier, enthousiasme, vrolijkheid, eerlijkheid, emoties, muziek, open blik, kracht…zomaar wat woorden die bij mij passen. Ik hoop je graag ergens te ontmoeten!